Kopi Af Design Uden Navn 3 Kopi Kopi Af Design Uden Navn 3 Kopi

Tilbudsaviserne bliver levende

Fremover vil læserne få meget mere af det, de gerne vil læse.

Har du spørgsmål? Kontakt os her.
Screenshot 2021 03 18 At 10.34.58

Der er en revolution i gang i Danmark. Landets mest læste aviser gennemgår en betydelig forandring, og fremover vil læserne få meget mere af det, de gerne vil læse.

TILBUDSAVISERNE, som lokker med op mod 132.000 tilbud på dagligvarer på et år, lander i vores postkasser med usvigelig træfsikkerhed hver uge, året rundt. Ganske vist vælger mere end halvdelen af de danske husstande at sige nej tak til reklamer, men derfor kan de godt få tilbudsaviserne alligevel. Den digitale tilbudsavis har nemlig været et reelt alternativ, som mange danskere har benyttet sig af de senere år. Og nu får den digitale version af Danmarks mest læste avis en overhaling, der skal gøre den endnu mere relevant for forbrugerne. Den bliver personliggjort og levende.

En anderledes shoppingoplevelse

I disse dage udkommer tilbudsavisen fra Davidsen også som en helt ny digital løsning, der åbner for helt nye læseroplevelser. For den digitale tilbudsavis kan integrere lyd, billeder og video på en helt anden måde, end forbrugerne er vant til.

“Tilbudsavisen bliver levende”, som Kristina Rudebeck Dahl, marketingchef hos Davidsen, udtrykker det. Hos den sønderjyske tømmerhandel der er leverandør til både professionelle håndværkere, samt private via byggemarkeder, er der ingen tvivl om, at projektet er begyndelsen på en revolution i mange brancher, fordi den trykte tilbudsavis har langt sværere ved at gøre oplevelsen for læseren personlig.

“Vi siger ikke, at den trykte avis forsvinder. Men med den datadrevne og digitale løsning bliver vi i stand til at levere en helt anderledes personlig shoppingoplevelse. Det er til glæde for såvel forbrugeren som for os”.

Skræddersyede tilbud

Personalisering har været det nye sort i marketingkredse i årevis. Som forbrugere er vi da efterhånden også blevet vant til, at tilbud, der forfølger os på sociale medier, er personaliserede. Men i stedet for at føle sig forfulgt af butikkerne, fordi tilbuddene dukker op som pop up menuer midt i noget andet, vi ønsker at læse, skal forbrugerne gerne føle sig i centrum for butikken. Så når Davidsen i denne uge udsender den levende tilbudsavis til op imod 200.000 følgere af den populære tømmerhandel, er læseroplevelsen imødeset med stor spænding, forsikrer Kristina Rudebeck Dahl.

“Vi vil få meget mere indsigt i, hvad folk interesserer sig for. Og det kan bruges til at skræddersy tilbuddene fremadrettet. Det kan den trykte tilbudsavis ikke”.  

En vejrbestemt avis

Davidsens digitale tilbudsavis bliver til virkelighed, fordi kampen om kunderne kommer til at stå på den digitale bane. Det er her, kunderne opholder sig mest. Og det er her virksomhederne - fra detail til byggemarkeder - kan skabe mere dynamiske oplevelser og spare tid, forklarer Kristina Rudebeck Dahl.

“”En trykt tilbudsavis skal i trykken 14 dage før. En digital tilbudsavis kan i den ideelle verden udkomme om eftermiddagen, som vi samme formiddag har sat den op. Den er fleksibel og dynamisk på en måde, som alle har enormt gavn af,” forsikrer Kristina Rudebeck Dahl og giver eksemplet med den vejrbestemte tilbudsavis, der kan udkomme på dagen, hvor vejrudsigten ændrer karakter og det bliver tid til at investere i parasoller, terrassebrædder eller højskaftede gummistøvler. 

Et spørgsmål om teknik

En digital tilbudsavis er med andre ord ikke blot en fastlåst PDF-version af den trykte tilbudsavis. Den er det endelige produkt af at forbinde data og programmer på en smart måde, som mange større virksomheder i dag omfavner i arbejdet med at blive digitalt omstillede.

“Det kan kun lade sig gøre, hvis du som virksomhed har fokus på at investere i digitale løsninger og finde gode aktører, der kan få vores systemer til at spille sammen,” fastslår Kristina Rudebeck Dahl. I Davidsens tilfælde er det sket i samarbejde med Encode og Tjek.

“Du har brug for en digital platform, der kan forbinde dine data og programmer, så der kan komme en tilbudsavis ud, der stemmer overens med det brand, virksomheden er kendt for. I Encode har vi specialiseret os i at skabe en platform, som fx Davidsen selv kan betjene og udkomme på, men hvor det også er muligt at knytte andre aktører til. I tilfældet med tilbudsavisen er Tjeks løsning Incito netop den tekniske forbindelse, som kan skabe helt nye muligheder for en datadrevet tilbudsavis”, forsikrer Steen Egholm Sørensen, administrerende direktør i Encode.

Baggrund

Davidsens digitale tilbudsavis er blot en blandt utallige på det danske marked. Årligt udsender de største dagligvarekæder eksempelvis godt 30.000 siders tilbudsaviser. Mere end 30 procent af indholdet er såkaldt non-food varer. Og andelen af læsere af de digitale tilbudsaviser steg 18% fra 2019 til 2020. Det viser tal fra sidste år, som er indsamlet af Tjek, der står bag eTilbudsavis.